dimarts, 17 de desembre del 2013

Resum de la reunió de junta de novembre

La reunió d'aquest mes bàsicament es va parlar de la reunió del Consell Escolar del Centre i de la comissió de Nadal.  
La nostra representant de l'Ampa ens va fer un resum d'aquesta reunió on la convocatòria era bàsicament per aprovar el Pla Anual de Centre, que és la programació que exigeix el Dpt. d’Ensenyament. Els objectius d’aquest Pla són dos:          

•Millorar els resultats educatius
•Millorar la cohesió social


  
Millorar els resultats educatius:
  • Tallers (a Ed. Infantil i Cicle Inicial).- Es pretén millorar la capacitat comunicativa i sensorial. S’estimula saber raonar i formular hipòtesis; millorar l’expressió i la comunicació; desenvolupament de les habilitats socials; fomentar l’experimentació, l’observació, el treball de camp i la manipulació. Aquests tallers es fan a la tarda, i es barregen alumnes del mateix cicle.
  • Préstec biblioteca de l’escola (Cicle Mitjà).- Es pretén fomentar el gust per la lectura i està dins el Pla d’impuls a la lectura que des de l’any passat implementa l’escola.
  • Formació del professorat del centre en l'ús de les PDI i programari lliure Open Sankore.- Ara que estan totes les aules equipades amb pissarres digitals, cal treure’n el profit més gran i per això cal formar els mestres.
  • Projecte E-Twinning.- Per potenciar la comunicació en llengua anglesa, primer de manera escrita i després via skype. Els alumnes es comuniquen amb nens d’una escola de Polònia.
 Millorar la cohesió social:
  • Projecte Escolta’m (Cicle Mitjà i Superior).- Per crear vincles afectius entre tutor i alumnes, es fan xerrades en espais acollidors entre 2-3 alumnes i el tutor-a.
  • Disseny d’un Pla d'actuacions per casos de bullying.
  • Padrí lector.- Un alumne de 5è apadrina un de Cicle Inicial. Suposa una ajuda entre iguals, i els vincles que s’estableixen entre els nens de l’escola són més estrets. 
També es va aprofitar l’assistència del Regidor per demanar sobre la zona d’ombra al pati, ens va informar que hi ha la intenció que per aquest estiu ja tinguem ombra ja que hi ha previst plantar arbres grans.

Pel que fa la comissió de menjador ens va informar de que els nens/es ja col·laboren en el menjador a parar i desparar taula. Els petits participen menys, però de mica en mica aniran fent més coses. 

Pel que fa l'altre gran tema, el nadal, es van plantejar la qüestio: suprimir o continuar amb els regals de Nadal. La majoria està a favor de continuar amb una tradició tan arrelada, tan bonica i que als nens fa tanta il·lusió, per tant, es continuarà fent Tió i la Foto Calendari com cada any. Es va parlar del cost dels regals i qui s'encarregava de les gestions. També per 2n any consecutiu del calendari s'encarregaran mares voluntàries i només tindrà el cost de la impressió digital.

Els alumnes de 6è vendran tiquets pel sorteig d’una tablet.



La Junta també vol fer un sorteig, en aquest cas d’una panera tradiconal de Nadal. El sorteig es fara el dijous 19 a les 16:45 a la porta del despatx de l’AMPA.



Tant l'AMPA com els alumnes de 6é estaran a la fira de Sta.Llúcia, es demana que si algú té coses vendibles en bon estat  i que no utilitza (joguines, llibres...) les porti si vol.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada