divendres, 25 d’octubre del 2013

Resum de la reunió de junta d’octubre.

El passat dia 11 d’octubre amb la participació d'11 vocals, es va celebrar de 21,30h a 00,25h la reunió de junta de l’Ampa. Es va anar seguint l’ordre del dia.

Va començar parlant la comissió de menjador, que aprofitant el dia de lliure disposició el 4 de novembre, es farà neteja de la campana extractora  i també s’hauran de sumar a les despeses 7 graelles més pel forn de l’escola i alguna paella i cassola nova.

Pel que fa la comissió d’extraescolars, ens van informar que finalment totes les activitats ofertades s’estaven fent, tret de Multiesports que només hi havia 6 nens apuntats. Anglès per nens d’Infantil es desdobla el grup perquè hi ha 16 nens inscrits.

Seguin l’ordre del dia, es va explicar com havien anat algunes de les reunions:

La Reunió amb l'Equip Directiu no va ser gaire positiva. Ens expliquen que es van limitar a fer retrets sobre com queda l’escola després de les activitats extraescolars (que si deixen sorra a la poliesportiva; que si l’equip de música no va bé...).

La Reunió Ajuntament/ Consell Escolar Municipal l’Ajuntament va demanar valoració dels casals que es van fer a les escoles públiques del poble perquè s’han de plantejar si es pot assumir el cost d’obrir 3 escoles al juliol. Totes estan contentes de com ha anat i a Can Cladellas tenim la intenció de seguir oferint el casal propi.

A la del Consell Escolar del Centre es va presentar a grans trets el Pla Anual i es va aprovar. El professorat farà cursos sobre pissarres digitals per treure’n major rendiment a la tecnologia que hi ha a les aules. Es continua amb el projecte d’impuls a la lectura, ja que està demostrat que una millor capacitat lecto-escriptora contribueix a la millora dels resultats acadèmics. En matèria de llengua anglesa, l’escola forma part del projecte europeu E-Twinnings. Com a novetat hi ha la realització de tallers, que es faran a la tarda i giraran al voltant de l’experimentació, expressió artística... i on es barrejaran els nens i nenes del mateix nivell (A i B).
Quant a les sortides, diuen que han intentat que siguin de qualitat i econòmiques. Hi ha dues sortides cada trimestre, una al teatre i una fora.
Enguany tenim 443 alumnes matriculats.
Sobre els canvis de grup que s’han fet aquest curs a 1r curs i a 5è, diuen que és una pràctica habitual en molts centres i que s’obtenen resultats positius (major socialització, es trenquen dinàmiques negatives...)
Zona ombreig: cobrir un únic sorral (3x4m) amb mitjans homologats té un cost de més de 12.000€. Ho trobem exagerat i buscarem alternatives.
També es va demanar des de l’AMPA que la presentació dels projectes de fi de curs es fessin abans que comenci la jornada intensiva, per tal que es pugui fer a la tarda i facilitar l’assistència de les famílies. En el mateix sentit es demana que les festes de Nadal i Fi de Curs es facin a les 15h. Es mostren més reticents perquè creuen que no dóna temps en 1h i ½, però s’ho estudiaran.
També es planteja la jornada intensiva com una demanda d’un sector dels pares de l’escola. Es podria plantejar com a demanda a nivell de municipi, però el Director diu que la Generalitat no ha acceptat cap petició en aquest sentit, que només s’ha permès en zones rurals amb problemes de comunicació.

Per acabar, a precs i preguntes, es va parlar de la Fira de Sta. Llúcia que es farà els dies 6, 7 (de 9 a 21) i 8 (de 9 a 14h) de desembre, al voltant de l’Ajuntament. Un grup de mares faran manualitats i les posaran a la venda. Es necessita gent!!!

També es va comentar que el 24 d’octubre hi ha convocada Vaga d’Ensenyament Públic, en contra de la reforma Wert. La Junta que dóna suport a la vaga va plantejar què fer amb els serveis que oferim. Es va fer una votació i el resultat de 10 vots a favor i 1 abstenció.(Segons el compliment dels Estatuts exigida per alguns dels socis, la votació de divendres 11 d’octubre ha estat invalidada perquè ni constava a l’ordre del dia, ni hi eren presents tots els membres de la Junta. El 17 d’octubre es va fer amb urgència una reunió extraordinària i es va procedir a una nova votació:
A FAVOR DE DONAR SERVEIS: 6, EN CONTRA DE DONAR SERVEIS:2 i ABSTENCIONS: 4
En conseqüència, després de la nova votació es prestaran tots els serveis el dia 24 d’octubre.)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada